Cijenjeni učitelj dobio poziv od muškarca kojem je držao časove prije 30 godina

Nekada učitelji nisu niti svjesni koliko oni zapravo utjecaj imaju na život njihovih učenika, kao što se to desilo u ovom slučaju. Ponašanje učitelja je veoma bitno za razvoj djece jer je to nešto što će oni uvijek pamtiti. Nekada se njihov rad toliko ne primijeti kao što bi trebalo.

Ipak, jedan muškarac se pobrinuo da ovaj nastavnik prirode i geografije dobije nagradu koju je zaslužio. Ime ovog nastavnika je Albert Siedlecki, a on radi u srednjoj školi u New Jerseyju već 40 godina. Albert je sa svojom tehnikom odgojio do sada na stotine djece, a više ni sam ne zna koliko tačno.

Albert je zapravo osoba koja voli svoj posao, a njegov glavni cilj je da iz svojih učenika izvuče samo najbolje što može. U skorije vrijeme je on saznao šta njegovi učenici misle o njemu, gdje je svemu tome presudio samo jedan poziv preko telefona. Iz jedne davne generacije je jedan od učenika Aleberta htio porazgovarati s njim, ali on nije imao pojma o čemu se radilo tačno.

Lee Buono je njegov bivši učenik koji je sada neurohirurg i koji je htio da razgovara sa njim poslije perioda kada je on operirao jednog njegovog učenika. Lee je tome čovjek operisao tumor na mozgu, a poslije operacije je taj čovjek mogao ponovo pričati. On mu je bio toliko zahvalan da je htio dati Leeju savjet radi čega je i neurohirurg nazvao svog profesora iz srednje škole.

Taj čovjek mu dao savjet da se treba zahvaliti osobi radi koje je on odlučio postati hirurg, a onda je Lee odmah znao koga da nazove. Albert je rekao da je poslije toga razgovora na telefonu njemu promijenio cijeli način na koji on gleda svoje učenike, a nastavnik je shvatio da svaka osoba ima potencijal.

..